Bild på mörkt tak från ovan

Takpannor (Tegelpannor & Betongpannor)

Villatakexperten Takläggning Tjänster Takpannor

Varför använda takpannor?

Många ser takpannor av tegel eller betong som det enda alternativet när det är dags att byta tak, både på grund av sitt pålitliga skydd mot vårt nordiska väder men också på grund av dess snygga design.

Både betongpannor och tegelpannor är relativt lätta att lägga och ser på avstånd väldigt lika ut. Men tittar man närmare på pannorna så ser man att betongtegel är betydligt kraftigare i materialet och därmed betydligt tyngre än tegelpannor, vilket gör det än viktigare att kontrollera att husets konstruktion klarar vikten av betongpannorna.

Betongpannorna går att få en mängd olika färger, vilket gör att den passar både till moderna och äldre hus.

Tegelpannorna är gjorda av lera och är därmed ett poröst material, vilket betyder att det är extremt viktigt att underarbetet blir ordentligt gjort så att inte fukt kan krypa in. Eftersom lertegel är en naturprodukt så har den ett väldigt klassiskt utseende som många anser är svårslaget när den fått några år på nacken.

Lägger man ett tegeltak enligt konstens regler så har du ett hållbart tak som kan hålla i över 40 år för er.

Bild på mörkt tak från ovan

Bra pris och tåligt material

Takpannor är idag i Sverige ett av de vanligaste alternativen och för många det enda alternativet när det är dags att lägga ett nytt tak.

Vi på Villatakexperten har stor erfarenhet av tegelomläggningar och arbetar med takpannor både av tegel och betong. Allt material vi använder är av högsta kvalitet och vi lämnar alltid 15 års garanti på kompletta takomläggningar.

Kostnadsfritt hembesök för att se över dina takpannor

Välkommen att kontakta oss på Villatakexperten om du är intresserad av att lägga ett nytt tak av takpannor i Stockholm eller Uppsala. Vi erbjuder alltid att komma på ett kostnadsfritt hembesök och inspektera ditt tak.

Efter hembesöket ser vi till att du får offert för arbetet som skall utföras, vartefter vi kan presentera en tidsplan, från utförande till slutbesiktning. Självklart har du sedan 15 års tätskiktsgaranti på arbetet.

Line

Kontakta oss!

Några av våra referenser

19 oktober, 2020

Takomläggning Stocksund

Takomläggning 2-Kupigt Vittinge Lertegel. Montering nya takfönster. Nya ränndalsplåtar samt skorstensbelag. Nya hängrännor och stuprör samt vindskiveplåtar i aluzink är monterade.
19 oktober, 2020

Omläggning 5 fastigheter åt BRF Mandelblomman

Montering av nytt tätskikt från Trebolit på 5 fastigheter. I samband med takomläggning monterades även ny taksäkerhet.
19 oktober, 2020

Takomläggning åt BRF Sandkilen

Omläggning av papptaken åt BRF Sandkilen på 9 fastigheter.
19 oktober, 2020

Takomläggning, Djursholm

Takomläggning, Svarta Jönåker protector 2.0. Montering ny bandtäckt plåt på runt takkupa. Nya ränndalsplåtar samt skorstensbeslag.
19 oktober, 2020

Bandtäckning, Djursholm

Takomläggning med bandtäckt plåt i Djursholm. Intäckning av skorsten och venthuv samt montering ny taklucka.
19 oktober, 2020

Takomläggning, Stäket

Takomläggning 2-kupigt Vittinge lertegel. Montering ny badtäckt plåt på takkupa. Nya ränndalsplåtar samt skorstensbeslag. Nya hängrännor och stuprör är monterade med skarprörsvinklar.
8 september, 2020

Takläggning Gustavsberg

Pågående projekt åt BRF Skeviksgatan i Gustavsberg, Värmdö. Takomläggning av takpannor Kontakta oss om ni söker en takläggare på Värmdö. Vi erbjuder lorem
7 september, 2020

Omläggning av tak i Knivsta

Omläggning av tak i Knivsta. Svarta Jönåker betongpannor inklusive byte av samtliga plåtdetaljer.
6 september, 2020

Kostnad att byta tak

Så vad kostar det att lägga om sitt tak då? Och vad är det som gör att vissa tak kostar mer än andra. Här nedan redogör vi några av de aspekter som vi som takläggare i Stockholm måste ta hänsyn till när vi skriver en offert.
6 september, 2020

Omläggning av tak i Huddinge

Projekt: Takomläggning i Huddinge Nya Jönåker Protector 2.0 nya hängrännor/stuprör, ränndalar mm. Installation av solceller i samarbete med Cellsolar!
6 september, 2020

Omläggning av papptak i Sollentuna

Omläggning av papptak i Sollentuna, inklusive byte av hängrännor/stuprör samt tillverkning och montering av nya krönplåtar.

Stäng

Kontakta oss!