Plåttak - Fast pris på offert på ditt nya plåttak - Villatakexperten - Din takläggare i Stockholm AB

Plåttak

Plåttak är ett effektivt material att använda sig av för ditt tak då det är relativt underhållsfritt och gjorda för att hålla tätt i alla väder.

När det kommer till plåt utför våra duktiga plåtslagare allt från kompletta bandtäckningar till mindre plåtarbeten såsom tillverkningar av stosar, skorstensbeslag m.m. Du kan känna dig trygg med att all tillverkning sker i vårt eget plåtslageri av erfarna plåtslagare.

Varför lägga plåttak?

Att lägga plåttak idag innebär att du får ett robust material som är lätt att underhålla och moderna plåttak är dessutom uppbyggda i flera skikt kring en kärna av stål eller aluminium och dessa går att få i olika tjocklekar. Alla dessa har sina för- och nackdelar, men i och med att plåt är ett väldigt lätt material så har du möjlighet att lägga ett tak som inte tynger takstommarna lika mycket som t.ex. tak av tegel. Det är en stor fördel när du t.ex. skall renovera ett äldre hus med takstolar som inte är anpassade för tung vikt.

Ytterligare en fördel med att använda sig av plåttak är att de kan läggas på tak med plan lutning och det finns idag modeller som passar även på tak som är helt plana. Just en lägre taklutning är idag vanlig på moderna villor och på industribyggnader. Här är ett plåttak eller ett papptak nästan ett måste då ett tegeltak inte skulle leda undan vattnet på ett tillfredsställande sätt när det regnar.

Eftersom ytan på plåttaket är betydligare halare än andra material så är det en stor fördel att ha plåttak när tung snö faller under vinterhalvåret. Den hala ytan gör att stora delar av snön glider av taket, vilket innebär att du slipper gå upp på taket och skotta bort det.

Kostnadsfritt hembesök för att se över ditt plåttak

Välkommen att kontakta oss på Villatakexperten om du är intresserad av att lägga ett plåttak i Stockholm eller Uppsala. Vi erbjuder alltid att komma på ett kostnadsfritt hembesök och inspektera ditt tak.

Efter hembesöket ser vi till att du får offert för arbetet som skall utföras, vartefter vi kan presentera en tidsplan från utförande till slutbesiktning. Självklart har du sedan 15 års tätskiktsgaranti på arbetet.

Plåttak
Kontakta oss här så hör vi av oss

Se våra projekt här

Referenser

Boka en kostnadsfri besiktning!

Webbyrå: Brandson AB i Stockholm