Mörkt tak från ovan

Plåttak

Villatakexperten Takläggning Tjänster Plåttak

Varför lägga plåttak?

Att lägga plåttak idag innebär att du får ett robust material som är lätt att underhålla, moderna plåttak är dessutom uppbyggda i flera skikt kring en kärna av stål eller aluminium och dessa går att få i olika tjocklekar.

Alla dessa har sina för- och nackdelar, men i och med att plåt är ett väldigt lätt material så har du möjlighet att lägga ett tak som inte tynger takstommarna lika mycket som t.ex. tak av tegel. Det är en stor fördel när du t.ex. skall renovera ett äldre hus med takstolar som inte är anpassade för tung vikt.

 

Ytterligare en fördel med att använda sig av plåttak är att de kan läggas på tak med plan lutning och det finns idag modeller som passar även på tak som är helt plana. Just en lägre taklutning är idag vanlig på moderna villor och på industribyggnader. Här är ett plåttak eller ett papptak nästan ett måste då ett tegeltak inte skulle leda undan vattnet på ett tillfredsställande sätt när det regnar.

 

Eftersom ytan på plåttaket är betydligare halare än andra material så är det en stor fördel att ha plåttak när tung snö faller under vinterhalvåret. Den hala ytan gör att stora delar av snön glider av taket, vilket innebär att du slipper gå upp på taket och skotta bort det.

Gul villa med mörkt tak från ovan

Bra pris och tåligt material

Plåttak är ett effektivt material att använda sig av för ditt tak då det är relativt underhållsfritt och gjorda för att hålla tätt i alla väder.

När det kommer till plåt utför våra duktiga plåtslagare allt från kompletta bandtäckningar till mindre plåtarbeten såsom tillverkningar av stosar, skorstensbeslag m.m. Du kan känna dig trygg med att all tillverkning sker i vårt eget plåtslageri av erfarna plåtslagare.

Kostnadsfritt hembesök för att se över ditt plåttak

Välkommen att kontakta oss på Villatakexperten om du är intresserad av att lägga ett plåttak i Stockholm eller Uppsala. Vi erbjuder alltid att komma på ett kostnadsfritt hembesök och inspektera ditt tak.

Efter hembesöket ser vi till att du får offert för arbetet som skall utföras, vartefter vi kan presentera en tidsplan från utförande till slutbesiktning. Självklart har du sedan 15 års tätskiktsgaranti på arbetet.

Line

Kontakta oss!

Några av våra referenser

19 oktober, 2020

Takomläggning Stocksund

Takomläggning 2-Kupigt Vittinge Lertegel. Montering nya takfönster. Nya ränndalsplåtar samt skorstensbelag. Nya hängrännor och stuprör samt vindskiveplåtar i aluzink är monterade.
19 oktober, 2020

Omläggning 5 fastigheter åt BRF Mandelblomman

Montering av nytt tätskikt från Trebolit på 5 fastigheter. I samband med takomläggning monterades även ny taksäkerhet.
19 oktober, 2020

Takomläggning åt BRF Sandkilen

Omläggning av papptaken åt BRF Sandkilen på 9 fastigheter.
19 oktober, 2020

Takomläggning, Djursholm

Takomläggning, Svarta Jönåker protector 2.0. Montering ny bandtäckt plåt på runt takkupa. Nya ränndalsplåtar samt skorstensbeslag.
19 oktober, 2020

Bandtäckning, Djursholm

Takomläggning med bandtäckt plåt i Djursholm. Intäckning av skorsten och venthuv samt montering ny taklucka.
19 oktober, 2020

Takomläggning, Stäket

Takomläggning 2-kupigt Vittinge lertegel. Montering ny badtäckt plåt på takkupa. Nya ränndalsplåtar samt skorstensbeslag. Nya hängrännor och stuprör är monterade med skarprörsvinklar.
8 september, 2020

Takläggning Gustavsberg

Pågående projekt åt BRF Skeviksgatan i Gustavsberg, Värmdö. Takomläggning av takpannor Kontakta oss om ni söker en takläggare på Värmdö. Vi erbjuder lorem
7 september, 2020

Omläggning av tak i Knivsta

Omläggning av tak i Knivsta. Svarta Jönåker betongpannor inklusive byte av samtliga plåtdetaljer.
6 september, 2020

Kostnad att byta tak

Så vad kostar det att lägga om sitt tak då? Och vad är det som gör att vissa tak kostar mer än andra. Här nedan redogör vi några av de aspekter som vi som takläggare i Stockholm måste ta hänsyn till när vi skriver en offert.
6 september, 2020

Omläggning av tak i Huddinge

Projekt: Takomläggning i Huddinge Nya Jönåker Protector 2.0 nya hängrännor/stuprör, ränndalar mm. Installation av solceller i samarbete med Cellsolar!
6 september, 2020

Omläggning av papptak i Sollentuna

Omläggning av papptak i Sollentuna, inklusive byte av hängrännor/stuprör samt tillverkning och montering av nya krönplåtar.

Stäng

Kontakta oss!