Tegeltak Stockholm - Få ett snyggt tak! - Kontakta Villatakexperten - Din takläggare i Stockholm

Tegeltak Stockholm

Vi är Villatakexperten, takfirman som arbetar med allt från takrenovering till takomläggning. Vi arbetar med olika typer av tak, såsom tegeltak och gör detta i Stockholm och Stockholmsområdet. Då vi arbetar med många olika taktyper, så kan ni vara säkra på att vi besitter expertis när det kommer till att utföra våra uppgifter för att hjälpa ditt hus. Just tegeltak är en typ av takpanna som är av relativt lätt vikt. Den är väldigt populär i dag, då den tål vårt nordiska väder samtidigt som det är estetiskt snyggt på småhus och villor.

Olika typer av tak

Vi erbjuder hjälp med fler typer av tak än enbart tegeltak:

  • Takpannor – Takpannor till taket är ett av de vanligaste alternativen på tak i Sverige. Vid takomläggning är denna variant nästan en självklarhet för många, eftersom de skyddar väldigt bra mot vårt nordiska väder. Dessutom ser det snyggt ut. Vi arbetar med takpannor av både tegel och betong och har lång erfarenhet av att göra så. Betongteglet är kraftigare i materialet än tegelpannor. Därför krävs det att husets konstruktion klarar av vikten av betongplattorna.
  • Papptak – Att lägga papptak är ett mycket kostnadseffektivt material som håller flera år framöver om arbetet utförs korrekt. Även papptak är ett mycket populärt val av tak vid takläggning, just eftersom det är ett prisvärt alternativ. Ser du till att underhålla taket ett par gånger om året, så kan det komma att hålla i upp till 30 år. De senaste åren har materialet papp genomgått en stark teknisk utveckling och är i dag anpassningsbart även till större villor.
  • Plåttak – Plåttak är ett relativt underhållsfritt och lätt material att använda sig av på ditt tak. Det är effektivt och gjort för att hålla tätt i alla väder. Moderna plåttak är uppbyggda i flera skikt kring en kärna av stål eller aluminium och där kan du själv välja vilken tjocklek du vill ha. Om du ska renovera ett äldre hus med takstolar som inte är anpassade för tung vikt, så är plåttak ett perfekt alternativ vid din takomläggning. En annan fördel är att de kan läggas på tak med plan lutning och i dag finns det modeller som passar på tak som är helt plana. Ytan på plåttaket är halare än andra material, vilket underlättar under vinterhalvåret då snön lätt glider av taket.

Vill du ha hjälp med tegeltak i Stockholm? Hör av er redan idag!

Om du råkar vara i behov av en erfaren takfirma i närheten av Stockholm eller Stockholmsregionen, kontakta gärna oss! Ni kan nå oss via vårt offertformulär eller vårt kontaktformulär här på hemsidan.

Kontakta oss här så hör vi av oss


Se våra projekt här

Referenser

Boka en kostnadsfri besiktning!

Webbyrå: Brandson AB i Stockholm