Takomläggning Uppsala - Kontakta en expert! - Villatakexperten - Din takläggare i Stockholm

Takomläggning Uppsala

Vi är Villatakexperten, takföretaget som är experter på allt från takrenovering till takomläggning i Uppsala och Stockholmsområdet. Vi arbetar med många olika tak, såsom plåt-, papp- och tegeltak och vi har hjälpt privatpersoner med många olika slags takomläggningar. Behöver du hjälp med takomläggning på ditt hus eller kanske din sommarstuga i Uppsala så är har du hittat helt rätt. Om du letar efter hjälp med ditt fastighetsbolag eller är en bostadsrättsförening så kan du vända dig till vårt andra bolag K3tak, de riktar sig främst till större fastigheter.

Olika typer av tak för takomläggning i Uppsala

Vi är experter på tak och vill att det ditt tak ska en lång tid framöver. Så vi ser till att höja värdet och kvalitén på ditt hus genom att hjälpa till med en av de största investeringarna som kan göras på en byggnad – nämligen att lägga och reparera taket. Det finns olika typer av tak och vi har bra kännedom och erfarenhet att jobba med dem alla. Här kommer de tak vi utför takomläggning och reparation på:

  • Takpannor – Takpannor till taket är ett av de vanligaste alternativen på tak i Sverige. Vid takomläggning är denna variant nästan en självklarhet för många, eftersom de skyddar väldigt bra mot vårt nordiska väder. Dessutom ser det snyggt ut. Vi arbetar med takpannor av både tegel och betong och har lång erfarenhet av att göra så. Betongteglet är kraftigare i materialet än tegelpannor. Därför krävs det att fastighetens konstruktion klarar av vikten av betongplattorna.
  • Papptak – Att lägga papptak är ett mycket kostnadseffektivt material som håller flera år framöver om arbetet utförs korrekt. Även papptak är ett mycket populärt val av tak vid takläggning, just eftersom det är ett prisvärt alternativ. Ser du till att underhålla taket ett par gånger om året, så kan det komma att hålla i upp till 30 år. De senaste åren har materialet papp genomgått en stark teknisk utveckling och är i dag anpassningsbart även till större fastigheter.
  • Plåttak – Plåttak är ett relativt underhållsfritt och lätt material att använda sig av på ditt tak. Det är effektivt och gjort för att hålla tätt i alla väder. Moderna plåttak är uppbyggda i flera skikt kring en kärna av stål eller aluminium och där kan du själv välja vilken tjocklek du vill ha. Om du ska renovera ett äldre hus med takstolar som inte är anpassade för tung vikt, så är plåttak ett perfekt alternativ vid din takomläggning. En annan fördel är att de kan läggas på tak med plan lutning och i dag finns det modeller som passar på tak som är helt plana. Ytan på plåttaket är halare än andra material, vilket underlättar under vinterhalvåret då snön lätt glider av taket.

Takomläggning Uppsala – Varför med Villatakexperten?

Det är alltid bra att se över taket på ditt hus, eftersom taket är en väldigt viktig faktor både för husets värde och för kvalitén på huset i sig. Har du ett tåligt och modernt tak så höjs värdet på huset något enormt. Sedan spelar även energifaktorn in, då du kan göra stora energibesparingar om du håller borta problem som mögel, fukt, svamp och skadedjur. Ett säkert och tätt tak är helt enkelt ett av de bästa taklyften du kan ge ditt hus. Och vi alla vill känna oss trygga med vårt tak som ska skydda oss.

Kontakta oss här så hör vi av oss


Se våra projekt här

Referenser

Boka en kostnadsfri besiktning!

Webbyrå: Brandson AB i Stockholm