Takläggare Norrtälje | Högkvalitativa takbyten och takrenovering - Villatakexperten

Takläggare Norrtälje

När ditt tak börjar bli gammalt och slitet är det viktigt att se över det och undersöka om något måste åtgärdas och i vilken omfattning. Det finns en del man kan göra med ett gammalt tak för att se till att det står rustat för vårt nordiska klimat. Är taket i övrigt av gott skick räcker det oftast med en grundlig renovering. Men i vissa fall krävs det att man helt enkelt byter tak och lägger ett nytt. Villatakexperten är en pålitlig och erfaren takläggare i Norrtälje med omnejd som erbjuder alla tänkbara taktjänster. Vi har erfarenhet av att lägga nya tak av tegel, betong, plåt eller papp. Genomgående för våra tjänster är ett stort kundfokus, stor branschkunskap och en hög servicenivå. När du anlitar oss för takarbeten är du garanterad högsta kvalitet på arbeten och material. Du får alltid generösa garantier på både material och utfört arbete.

Se över ditt tak

I vårt tuffa nordiska klimat får taket dra det största lasset. Dag efter dag, år efter år, utsetts våra tak för slitage i form av regn, snö, vind, nedfallna grenar och växtlighet. Självklart sliter detta på taket vilket ökar risken för framtida problem med läckage och mögelbildning. Vatten och fukt kan ta sig ner i undertaket och i värsta fall skada konstruktionen vilket kan leda till dyra och tråkiga fuktskador som måste åtgärdas. Ta för vana att årligen kontrollera takets pannor, rännor, plåtdetaljer, skorsten, skarvar och andra kritiska punkter. Var extra uppmärksam på mossa och växtlighet på taket då det alltid medför en risk för mögelbildning i dessa miljöer. När det gäller plåttak måste man leta efter rostangrepp.

Du ska också vara uppmärksam efter missfärgningar och dofter på vinden och på innertak. Det kan betyda att du har problem med vatten eller fukt som tar sig in via taket. Är du det minsta orolig rekommenderas det att omgående kontakta en erfaren takläggare som oss för att genomföra en grundlig besiktning av ditt tak och vid behov utföra passande åtgärder.

Takrenovering Norrtälje

Efter att vi har gjort en grundlig besiktning av takets status ser vi om det kan åtgärdas genom en renovering eller om det krävs ett helt nytt tak. Det är vanligt att det räcker med en renovering som är betydligt billigare än att lägga om ett helt nytt tak. När det gäller renovering har stora kunskaper om hur man renoverar alla sorters tak – tegel-, betong-, plåt- och papptak är inget problem för oss. Här går vi grundligt igenom hela taket, inklusive undertaket för att ta reda på vad som behöver åtgärdas. Vi arbetar metodiskt och servar och byter ut skadade delar på taket så det blir som nytt.

Byta Tak Norrtälje

När vi bedömer att taket inte är möjligt att renoveras ut byter vi ut det. Efter en besiktning av taket och stommen på huset diskuterar vi fram en bra taklösning. Det finns en mängd olika takmaterial med olika egenskaper men alla passar inte alla hus. Med vår expertis som grund vet vi exakt vad du kan välja på. När det gäller tyngre tak som plåt och betong måste vi säkerställa att stommen kommer att hålla. Vi har ett antal högkvalitativa tak i olika prisklasser.

Hör av dig till oss för en besiktning och prisuppgifter.

Kontakta oss här så hör vi av oss


Se våra projekt här

Referenser

Boka en kostnadsfri besiktning!

Webbyrå: Brandson AB i Stockholm