Vad kostar det att byta tak?

Villatakexperten Referenser Kostnad att byta tak

Pris för att byta tak?

Att byta tak kan vara en stor och viktig investering för varje husägare och den första frågan som folk ställer sig då är, vad kostar det att byta tak? Det är en investering som både syns och märks, men också som skall ha en lång hållbarhet. Kostnaden för att byta tak kan vara svårt för en privatperson att räkna på. Det är många olika aspekter som man behöver ta hänsyn till när vi tar fram ett pris för att byta tak.

Som husägare kan det upplevas som en krånglig process att behöva lägga om sitt tak. Ett första tips är att själv undersöka och prata tillexempel med grannarna.

Har någon av dem nyligen bytt sitt tak? Och vad kostade det för dem att byta tak?

Sedan är det viktigt att själv undersöka vilka olika typer av tak som finns. Varje material har sina fördelar och nackdelar, både när det kommer till pris, utseende och hållbarhet.

 

Vad kostar det att lägga om tak?

Så vad kostar det att lägga om sitt tak då? Och vad är det som gör att vissa tak kostar mer än andra. Här nedan redogör vi några av de aspekter som vi som takläggare i Stockholm måste ta hänsyn till när vi skriver en offert.

Först och främst behöver vi se över om det är allt på taket som skall bytas, dvs råspont, papp, läkt, plåt, takstege och eventuellt snörasskydd.

Sedan är det materialvalet såklart, det utgör vanligtvis 25-40 procent av den slutgiltiga kostnaden för materialet.

Valet av underlagspapp är också en faktor som påverkar kostnaden för taket. Det mest vanligt förekommande materialet är tjärpapp, men det andas inte. Skall man ha ett underlagspapp som andas är det flera gånger dyrare. Dock gör det att man minskar risken för att få mögel eller fuktskador med ett dyrare underlagspapp.

Taksäkerhet är en annan aspekt som påverkar kostnaden för det nya taket. Har du mer än 4 meter i fasadhöjd så är du tvungen att ha en fast och rak takstege.

Checklista innan du kontaktar en takläggare

Innan du kontaktar en takläggare och vill få en offert för vad det kostar att byta tak, så är det viktigt att tänka på ett par saker. Nedan har du en checklista med punkter som kan vara bra att titta på innan eller i samband med att du är i kontakt med en takläggarfirma:

  • Behöver du bygglov? I vissa områden så krävs det bygglov för att byta taket på din villa.
  • Är du bunden till särskilda material och färger?
  • Har du tänkt att använda samma material på taket som ligger idag, eller byta?
  • Om du tänkt byta material, har du läst på om de olika materialen? Takpannor, Papptak, Plåttak eller Energitak.
  • Har jag ROT som jag kan använda mig av?

Offert / Pris takbyte

När det väl är dags att få en offert för takbytet och till slut ett pris vad det kostar att byta tak. Då är det bra om du gått igenom checklistan ovan. Sedan gäller det att leta rätt på ett seriöst takläggarföretag som kan lägga den typen av tak som du är intresserad av. Ett sätt är att titta på recensionerna och sortera ditt val därifrån.

När du väl har fått kontakt med ett takläggarföretag är det viktigt att företaget kommer ut på plats och faktiskt tittar på taket. Att veta pris för takbytet utan att ha sett det faktiska taket är något ni bör undvika.

När ni får en kostnad för takbytet så bör den offerten gälla för samtliga delar av taket. Dvs allt material, både själva takmaterialet, underlagspapp och eventuella plåtdetaljer. Men också arbetstimmar. Det är viktigt att allt finns specificerat i den offert som ni får levererad av företaget.

Line

Några av våra referenser

19 oktober, 2020

Takomläggning Stocksund

Takomläggning 2-Kupigt Vittinge Lertegel. Montering nya takfönster. Nya ränndalsplåtar samt skorstensbelag. Nya hängrännor och stuprör samt vindskiveplåtar i aluzink är monterade.
19 oktober, 2020

Omläggning 5 fastigheter åt BRF Mandelblomman

Montering av nytt tätskikt från Trebolit på 5 fastigheter. I samband med takomläggning monterades även ny taksäkerhet.
19 oktober, 2020

Takomläggning åt BRF Sandkilen

Omläggning av papptaken åt BRF Sandkilen på 9 fastigheter.
19 oktober, 2020

Takomläggning, Djursholm

Takomläggning, Svarta Jönåker protector 2.0. Montering ny bandtäckt plåt på runt takkupa. Nya ränndalsplåtar samt skorstensbeslag.
19 oktober, 2020

Bandtäckning, Djursholm

Takomläggning med bandtäckt plåt i Djursholm. Intäckning av skorsten och venthuv samt montering ny taklucka.
19 oktober, 2020

Takomläggning, Stäket

Takomläggning 2-kupigt Vittinge lertegel. Montering ny badtäckt plåt på takkupa. Nya ränndalsplåtar samt skorstensbeslag. Nya hängrännor och stuprör är monterade med skarprörsvinklar.
8 september, 2020

Takläggning Gustavsberg

Pågående projekt åt BRF Skeviksgatan i Gustavsberg, Värmdö. Takomläggning av takpannor Kontakta oss om ni söker en takläggare på Värmdö. Vi erbjuder lorem
7 september, 2020

Omläggning av tak i Knivsta

Omläggning av tak i Knivsta. Svarta Jönåker betongpannor inklusive byte av samtliga plåtdetaljer.
6 september, 2020

Omläggning av tak i Huddinge

Projekt: Takomläggning i Huddinge Nya Jönåker Protector 2.0 nya hängrännor/stuprör, ränndalar mm. Installation av solceller i samarbete med Cellsolar!
6 september, 2020

Omläggning av papptak i Sollentuna

Omläggning av papptak i Sollentuna, inklusive byte av hängrännor/stuprör samt tillverkning och montering av nya krönplåtar.

Stäng

Kontakta oss!